GIETVLOEREN

VLOEREN EN INVENTARIS DIE GENERATIES MEEGAAN

COATING VLOEREN

GIETVLOEREN

ZELF EEN COATINGVLOER LEGGEN

BEKIJK ONS WERKGEBIED

Gietvloer, hét alternatief voor een coatingvloer

Een goed alternatief voor een coatingvloer is een gietvloer, zeker als je de ondervloer minder zichtbaar wilt. Deze afwerkvloer wordt, het woord zegt het al, gietend aangebracht op een dragende ondergrond. Een kenmerkend verschil met een coatingvloer is de dikte in millimeters. Waar een coatingvloer minder dan een millimeter dikte heeft, is de gietvloer twee tot drie millimeter dik.

Een gietvloer kun je onder meer gieten op deze ondervloeren:

 • zandcementvloer
 • houtvloer
 • tegelvloer
 • fermacellvloer
 • linoleum of marmoleumvloer
 • betonvloer
 • kurkvloer
coating-vloeren-hero
beoordeling coating

In ons magazijn ontstonden veel scheuren in de vloer. Dit kwam het werk niet ten goede, we hadden daarom besloten om een coating vloer te laten leggen. We hebben duidelijke informatie ont…

Dhr. Reijers

klant

Mocht je een een coatingvloer willen, vraag hier je offertes aan! Met een behoorlijke dosis vakkennis, geduld en creativiteit zullen de vaklui aan het werk gaan. Ik heb ook de nodige tips gekregen…

Mevr. Die Bont

review-meneer

Ik ben via deze website in contact gekomen met een kundig coatingbedrijf. Ik heb meerdere offertes vergeleken en een keuze kunnen maken. Binnen een week was de gehele loods klaar en…

Dhr. Scharroo

mevr review

Onze coating vloer was aan vervanging toe. De oude vloer voldeed niet meer aan de wettelijke veiligheid. We hebben Coatingsbedrijf benadert en kregen een scherpe offerte toegestuurd waarna…

Mevr. Hoeks

De lasagne van vloerlagen

Grofweg kun je een gietvloer opsplitsen in twee soorten. De eerste is de epoxy (ep) variant. Ep harsen van deze vloer kan verkleuringen opleveren en maakt de vloer ook krasgevoeliger dan de tweede soort, de pu-gietvloer. Daar waar gewoond wordt, is de pu-variant vaak aan te raden. Er is een niet uv-bestendige variant (aromatisch) en een uv-bestendige (aliafatisch).
Een gietvloer is vanaf de ondergrond naar boven als lasagne gelaagd:

 • primerlaag
 • schraplaag
 • gietlaag
 • verzegellaag
 • toplaag

De primer zorgt voor de hechting. De schraplaag egaliseert kleine oneffenheden van de ondervloer. De gietlaag zelf is de kern, gemaakt van zeer elastisch materiaal. De verzegellaag zorgt voor een goede slijtvastheid en kleurbehoud (beschermt tegen uv). En de toplaag is mat transparant en is het eerste schild tegen alles waar de vloer zich tegen moet weren (vuil, water, enz.).

Pluspunten van een gegoten vloer

Met een gietvloer kun je al je ruimtes visueel met elkaar verbinden: één grote vloer die in elke ruimte als het ware ‘doorloopt’. Zelfs in de badkamer want de gietvloer is geheel waterdicht. Overal eenzelfde vloer geeft een bijzonder ruimtelijk effect. En er zijn meer voordelen. Neem nou de keukenvloer. Die is in een ommezien schoon en vet en vocht trekken nooit in de vloer.
Met vloerverwarming voelt de vloer ook nog eens heerlijk aan; sowieso is het behaaglijk om over een gietvloer te lopen. De vloer is ook nog eens geluiddempend en dat is vooral in appartementen van belang.

Drie aandachtspunten

Hoe lang je plezier hebt van je gegoten vloer, is afhankelijk van drie zaken. Je ondervloer, vooral de kwaliteit ervan, hoe je gietvloer wordt aangebracht (vakbekwaam gieten) én hoe je je nieuwe vloer gaat onderhouden. Denk daarbij aan de goede reinigingsproducten zoals een middel dat geen zeep bevat en licht alkalisch is. Maar ook aan viltstickers onder tafel- en stoelpoten… De aanbieders van coatingproducten geven graag meer door dan flacons en blikken en kwasten. Namelijk nuttige tips en waardevolle informatie over alles dat met gietvloeren te maken heeft.

Offertes aanvragen

Telefoon

Werkgebieden

Afspraak maken