ZELF EEN COATINGVLOER LEGGEN

VLOEREN EN INVENTARIS DIE GENERATIES MEEGAAN

COATING VLOEREN

GIETVLOER

ZELF EEN COATINGVLOER LEGGEN

BEKIJK ONS WERKGEBIED

Coatingvloer aanbrengen, een prima doe-het-zelf klus

In slechts enkele stappen kun je zelf gemakkelijk een coatingvloer aanbrengen. De eerste stap: je gaat uit van de vloer die je aan wilt pakken:

  • cementdekvloer
  • betonvloer
  • coatingvloer
  • tegelvloer
  • houten vloer

De tweede stap bestaat uit de voorbereiding, dus het repareren en/of egaliseren van de bestaande vloer. Kies eerst welk soort vloer je zelf wilt coaten. Als derde stap ga je daadwerkelijk de coatingvloer aanbrengen. De laatste en vierde stap bestaat uit de afwerking van je coatingvloer.

coating-vloeren-hero
beoordeling coating

Ik ben via deze website in contact gekomen met een kundig coatingbedrijf. Ik heb meerdere offertes vergeleken en een keuze kunnen maken. Binnen een week was de gehele loods klaar en…

Dhr. Bastiaanse

klant

Ik wilde vloercoating laten aanbrengen. Het resultaat heeft al mijn verwachtingen overtroffen! De vakmannen dachten goed mee en kwamen met goede tips en adviezen, ik ben erg blij met het...

Mevr. Blom

review-meneer

Voor ons bedrijf wilden wij een poeder coating vloer. Dit aangezien we hier al ervaring mee hadden in ons vorige pand. De specialisten wisten precies waar ze mee bezig waren waardoor het erg…

Dhr. Die Bont

mevr review

In ons magazijn ontstonden veel scheuren in de vloer. Dit kwam het werk niet ten goede, we hadden daarom besloten om een coating vloer te laten leggen. We hebben duidelijke informatie ont…

Mevr. Eijkelboom

Cementdekvloer

Maak eventuele scheuren of gaten van de cementdekvloer eerst dicht. Kleine gaatjes vul je zelf met kit, de grotere met een reparatiemortel. Breng daarna een primer aan. Rol of kwast zelf vervolgens enkele lagen coating over de ondervloer. Je coatingvloer is gereed!

Betonvloer

Maak de betonvloer schoon en stofvrij. Is je vloer sterk verontreinigd, dat laat je deze eerst vlamstralen. Is je betonvloer glad, dan dient hij eerst te worden geschuurd (diamantschuurmachine). Scheurtjes en gaatjes dicht je zelf daarna met overschilderbare kit. Verzeker je van een goede primer, eentje die diep in het beton kan dringen. Bereken wat je nodig hebt aan coating (300 gram per m2 per laag) en breng de coatingvloer in twee lagen aan.

Coatingvloer

Een coatingvloer is een gipsgebonden ondergrond. Bijvoorbeeld een anhydriet deklaag. Dit soort ondergronden zijn natuurlijk zachter qua structuur dan beton. Prepareren van een coatingvloer is daarom belangrijk. Gaatjes of scheuren dicht je zelf met polyesterplamuur of overschilderbare kit. Omdat anhydriet dekvloeren snel vocht opnemen, dien je zelf de vloer te primen met een primer die de ondergrond uitstekend afsluit. Daarna rol of kwast je een laag coating over de vloer. Een dag daarna herhaal je dat en ligt je coatingvloer klaar om, eenmaal droog, de afwerking te ondergaan.

Tegelvloer

Soms is het nodig om een betegelde ondergrond eerst zelf te egaliseren. Los gekomen tegels moeten worden weggehaald. Grote gaten en voegen dienen dichtgesmeerd. En dan breng je zelf eerst primer aan en na een volle dag wachten volgt een egalisatielaag. Weer 24 uur later rol of kwast je zelf een tweelaags coating over de vloer.

Houten vloer

Allereerst: laminaat of andere vloeren met gladde en/of kunststofafwerking zijn niet geschikt om te coaten. Wel geschikt is plaatmateriaal zoals spaanplaat of MDF. MDF dien je zelf voor te behandelen met een dunne laag primer. Grote naden vul je met een overschilderbare kit (géén siliconenkit!). Alle naden tussen de houten platen ga je zelf langs met een pu of acrylaatkit. De houten delen moeten nog wel een beetje kunnen bewegen, mocht de temperatuur in de ruimte sterk dalen of stijgen. Daarna ga je aan de slag met een tweelaags coating. Bij vloerdelen zoals planken wordt die bewegende werking te groot zodat je over je houten plankenvloer eerst fermacellplaten of multiplexplaten moet leggen. Na de primer breng je zelf elke volgende dag een laag coating aan.

Afwerking

Heb je je coatingvloer er netjes ‘in’ liggen en is deze droog? Verdere afwerking van de coatingvloer kan met een (zijdematte) topcoating. Laat je voor alle producten die je voor de coatingvloer gaat gebruiken, eerst wel goed informeren.

Offertes aanvragen

Telefoon

Werkgebieden

Afspraak maken